Waarom marketing belangrijk is

3 redenen waarom marketing belangrijk is

door | Tips | 0 Reacties

Vandaag de dag is het allang niet meer voldoende om alleen een goed product of dienst te hebben. Zeker niet wanneer je je in een markt bevindt met veel concurrentie. Je moet er dan op de een of andere manier tussenuit springen. Dit begint allemaal met goede marketing als basis.

Om het overzichtelijk te maken waarom marketing zo belangrijk is, zijn er 3 hoofdredenen waar je altijd rekening mee kunt houden. Deze redenen laten je stuk voor stuk zien dat aandacht besteden aan marketing geen overbodige luxe is. We hebben het dan over:

#1: De doelgroep bereiken

De kans is klein dat klanten zomaar voor de deur staan op het moment dat je een product of dienst lanceert. Of dat mensen massaal naar jouw website komen door precies die specifieke URL in te typen. Ze moeten hier wel een reden voor hebben.

Dankzij goede marketing ben je in staat om je doelgroep te bereiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het starten van een website vol informatie over jouw dienst/product.

Op het moment dat je bijvoorbeeld een online cursus verkoopt, doe je er goed aan om een website rond deze cursus te bouwen. Je levert bezoekers alvast wat informatie. Hierdoor kunnen ze via Google automatisch op jouw website terecht komen. Let wel op dat dit niet geheel automatisch gaat verder en afhankelijk is van hoe hoog jij in Google scoort en hoeveel websiteverkeer je al hebt per maand. Een goeie manier om dit nog meer te stimuleren is om Google advertenties in te zetten of te gaan adverteren op social media.

#2: Leren wat werkt

Daarnaast gaat goede marketing je ook leren wat wel en niet werkt voor jou bedrijf. Geen bedrijf is namelijk hetzelfde. Dus klakkeloos dingen van anderen overnemen gaat je niet mega veel verder helpen. Qua marketingactiviteiten kun je uit een enorme hoeveelheid opties kiezen. En daarvan zijn er een paar die je net meer resultaten opleveren dan anderen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor meer verkopen.

Het probleem is dat je pas weet wat wel en niet werkt wanneer je het een keer uitprobeert.

Zonder aan marketing te doen, verkoop je misschien standaard 10 producten per maand. Met een slimme marketingstrategie zou dit in potentie bijvoorbeeld kunnen oplopen tot 20 producten per maand of zelfs 30.

Je kan erachter komen door je veel in te lezen en vervolgens veelvuldig te testen. Of je kiest de kortere weg en boekt een marketingstrategiesessie bij ons ;). Dankzij (online) marketing zijn de mogelijkheden vandaag de dag uitgebreider dan ooit tevoren.

#3: Het vertrouwen van de doelgroep winnen

Tot slot is goede marketing ook een manier om het vertrouwen van de doelgroep te winnen. Je komt betrouwbaar over wanneer je je middels je marketing goed positioneert.

Neem bijvoorbeeld al die ‘snel geld verdienen’ advertenties die je vaak op Youtube voorbij ziet komen. Zij wekken tegenwoordig nog maar zelden het vertrouwen op van de kijker. Het is niet een positionering die nog geloofwaardig overkomt.

Door middel van marketing ben je in staat om juist wel betrouwbaar over te komen. Je laat bijvoorbeeld zien wat je allemaal in je mars hebt. En welke indicatoren aanwezig zijn die bevestigen dat je ook echt levert wat je belooft. Allemaal manieren om uiteindelijk meer verkopen te genereren. Hoe meer vertrouwen de doelgroep in jouw product of dienst heeft, hoe meer successen je gaat boeken.

Dit zijn 3 redenen waarom marketing belangrijk is, maar dit zijn zeker niet de enige redenen. Een ding is in ieder geval zeker: wil je groeien met je bedrijf, dan zul je aandacht moeten besteden aan marketing.

Wat doe jij al aan marketing?

Wil jij jouw social media helemaal uitbesteden, zodat je daar geen tijd meer aan kwijt bent? Check dan onze pagina social media beheer.

LAAT ONS JE HELPEN

Adverteren op social media kan heel effectief zijn, mits je het goed inzet! Je kan namelijk heel goed jouw ideale klant bereiken door het instellen van de juiste doelgroep. En dit kan al door te adverteren met een relatief laag bedrag. Zo kan je je specificeren op een bepaalde omgeving, zoals Amsterdam of Den Haag, als jouw doelgroep zich daar bevindt. Of kan je je op pas geworden moeders richten. De combinaties en mogelijkheden zijn eindeloos.

Wij helpen jou graag met adverteren op Facebook en/of Instagram zodat jij kan groeien met jouw bedrijf en meer omzet kan krijgen!

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.