Het is als ondernemer heel belangrijk om te stoppen met alles zelf doen! Natuurlijk wil je voor je eigen bedrijf alles zelf doen, maar dat kan je onder andere veel stress en onrust opleveren. Ook al is het uitbesteden van werk altijd spannend, door deze 5 opties zorg je voor meer tijd voor jezelf en minder onrust!

1. Verlicht jezelf van al je werk

Als je je eigen bedrijf hebt probeer je van alles zelf te doen, zodat je in controle blijft. Het uitbesteden van werk kan dus heel fijn zijn, zelfs als je al personeel in dienst hebt. Kijk goed of die ook echt jouw werk uit handen nemen, of dat je nog veel zelf doet.

2. Hecht meer waarde aan je vrije tijd

Door te stoppen met alles zelf doen kan je deze overgebleven tijd in andere dingen steken. Ook heb je meer tijd om na te denken over je bedrijf en hoe je je bedrijf wilt gaan laten groeien en leiden. Hierdoor word je een betere leider en zal je bedrijf zich beter gaan ontwikkelen.

3. Je kan sneller gaan groeien

Als jij een deel van je werk overlaat aan mensen die meer kennis hebben van bepaalde onderwerpen dan jij, zal je sneller groeien omdat je zelf niks meer hoeft uit te zoeken.

4. Je hebt minder stress

Als ondernemer heb je een grote verantwoordelijkheid en door al het werk op je te nemen brengt dat veel stress met zich mee, maar door het uitbesteden van je werk kan je je stress verminderen. Door stress voel jij je slecht in je vel en daardoor kan je ook niet goed presteren. Hierdoor lijden jij en je bedrijf. Het is beter voor je stresslevel en gezondheid om een klein stukje verantwoordelijkheid aan iemand anders te geven.

5. Je leert hoe je het ook anders kan doen

Bij het uitbesteden van werkzaamheden leer je iemand jouw werk te verrichten. Vaak krijg je van diegene nieuwe inzichten die je kan toepassen op je bedrijf. Af en toe zijn de oplossingen voor problemen waar jij tegenaan loopt veel dichterbij dan je denkt. Als eigenaar van een bedrijf maak je het jezelf soms iets te moeilijk en met hulp van andere kan je tot inzichten komen waar je zelf nooit op gekomen was. We hebben allemaal onze blinde vlekken. 😉

Deze 5 redenen zorgen er echt voor dat je meer vrije tijd hebt en je bedrijf tegelijkertijd blijft groeien, maar dit kan alleen als je gaat stoppen met alles zelf doen. Zou jij bijvoorbeeld je social media uit willen besteden? Neem dan contact met ons op.

Download hier de GRATIS template voor jouw contentkalender!

Met onze GRATIS template kan jij niet alleen je eigen contentkalender maken zodat je consistent zichtbaar bent, maar krijg je ook uitleg hoe je het beste met de contentkalender kan werken. Het template bevat ook nog eens 33x inspiratie wat voor soort content jij kan delen op social media.

Schrijf je nu in in het formulier hiernaast zodat je de template direct kan downloaden!