Instagram reels bedrijven

Dit moeten bedrijven weten over Instagram Reels

door | Social media | 0 Reacties

Reels is een van de nieuwste grote functies op Instagram. Het interessante ervan is dat geplaatste Reels lang zichtbaar blijven. Soms is de reel weken na het posten nog actief zichtbaar. Het is als bedrijf zeker de moeite waard om deze leuke nieuwe optie in te zetten voor meer zichtbaarheid en voor meer volgers.

Wat zijn Reels?

Het zijn korte verticale video’s op Instagram die maximaal 60 seconden duren. Je kunt deze leuker maken met muziek, filters, tekst, stickers en gifjes. Facebook heeft bij deze functie enorm afgekeken van de video-app TikTok. Bij Instagram Reels komen je video’s, net als bij TikTok, bij mensen in hun tijdlijn die jou niet volgen. Reels lijken veel op normale video’s, alleen biedt Reels veel meer mogelijkheden om je content interessanter en opvallender te maken.

Wat zijn de voordelen van Reels voor bedrijven?

  • Als bedrijf kun je Reels gericht inzetten om jouw gewenste content op een vernieuwende hippe manier te presenteren aan je doelgroep.
  • Het bereik organisch is veel groter dan bij je stories, IGTV en je normale post. Je bereikt vrij snel honderden mensen die jou nog niet kennen.
  • Door bewegend beeld trek je sneller de aandacht van je volgers waardoor ze langer blijven hangen bij je content dan bij een normale post.
  • Reels wordt voor gebruikers gefilterd op interesses. Hierdoor zien gebruikers met mogelijke interesse voor jouw product of dienst (je doelgroep) gemakkelijk je content.
  • Nog lang niet elk bedrijf maakt er gebruik van, dus dat maakt je bedrijf als reel-gebruiker onderscheidend. Daarnaast geeft Instagram de accounts die deze functie gebruiken een boost en dat is zeker goed voor je bereik.

Alles is mogelijk met Reels maar houdt het vooral dichtbij je bedrijf. Bedenk wat je bedrijf op Instagram wil overbrengen en houd dat in je achterhoofd. Geef je dit liever uit handen? Wij kunnen je social media beheren!

Psst. Heb jij onze reels al gezien?

 

Neem gerust contact met mij op!

Ik beantwoord al jouw (social media) marketingvragen.

Lisa van Heusden

Social media marketing specialist

lisa@wordtgefikst.nl

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.