Adverteren social media

Hoe geef ik een partner toegang tot een advertentieaccount?

door | Adverteren | 0 Reacties

Laat je iemand anders je advertenties beheren en instellen? Of wil je misschien dat iemand met je meekijkt? Dan moet je iemand toegang geven tot je advertentieaccount. Dit kan je doen door iemand toe te voegen als partner in jouw Facebook advertentieaccount. Hoe je dat doet staat hieronder!

Hoe maak je iemand partner van je advertentieaccount?

Stap 1. Partners worden op Facebook

Ga naar business.facebook.com en selecteer links bovenin je bedrijf. Navigeer in het menu daaronder naar instellingen en klik op bedrijfsinstellingen. Klik hier in het linkermenu op partners, klik op de blauwe knop ‘toegang’ en kies voor: een partner toegang geven tot je bedrijfsmiddelen. Vul het BedrijfsID van het bedrijf dat het account gaat beheren in. Nu ben je partners en ga je toegang geven tot het advertentieaccount en de pixel.

Hiervoor klik je via bedrijfsinstellingen weer op partners. Klik op de partner en klik op deel bedrijfsmiddelen. Hier kies je aan de rechterkant voor advertentieaccounts en klik je het advertentieaccount van de partner aan. Tot slot klik je alle rechten aan en kies je voor wijzigingen opslaan. Doe dit nogmaals alleen kies je dan aan de rechterkant voor Pixels (i.p.v. advertentieaccounts).

Heb je nog geen advertentieaccount ingesteld? Doe dat dan eerst. Hier lees je hoe.

Stap 2. Toegang geven tot de Facebook pagina

Om je partner ook toegang te geven tot de Facebook pagina waarmee geadverteerd gaat worden ga je naar de bedrijfsinstellingen. In het linkermenu onder ‘accounts’ klik je op pagina’s. Selecteer hier je eigen Facebook pagina en klik op partners toewijzen. Vul hier het bedrijfs ID van je partner in (vraag je partner om dit ID). Let op: hier hoef je niet alle schuifjes aan te zetten, kies hier voor Advertenties maken en Paginaprestaties bekijken.

Stap 3. Uitnodiging accepteren

Deze stap is voor de partner om uit te voeren. De partner die toegang krijgt tot het advertentieaccount moet deze accepteren (nadat jij de partner hebt toegevoegd).

 

Anne – www.annebindels.nl

‘Lisa heeft mijn social ads neergezet en daar ben ik ontzettend blij mee. We weten nu wat werkt, wat minder werkt en wat er voor nodig is om de beste resultaten te behalen. Voor mij persoonlijk was het belangrijk om alle techniek die komt kijken bij social ads met een gerust hart over te dragen en het gevoel te hebben dat mijn resultaten niet alleen voor mij, maar ook voor haar belangrijk waren. Dat had ik bij Lisa. Ik ben een erg tevreden klant!’

 

Romy – Like a Badass

‘Ik had het adverteren helemaal opgegeven. Volop geblokkeerde accounts, zonder te weten waarom. Lisa heeft mij geholpen om weer up & running te zijn. Ik dacht mooi: doel behaald. Maar Lisa gaat veel verder dan dat joh. Ze test, experimenteert, monitort en komt af en toe ook met goede one-liners voor in je ads. Het beleid vind ik best ingewikkeld i.c.m. hoe ik mijn teksten schrijf. Lisa kijkt mee en zorgt ervoor dat de ads gewoon goedgekeurd worden en kunnen draaien. Dikke vette aanrader voor iedereen die met ads wil starten, of wil optimaliseren :).’

LAAT ONS JE HELPEN

Adverteren op social media kan heel effectief zijn, mits je het goed inzet! Je kan namelijk heel goed jouw ideale klant bereiken door het instellen van de juiste doelgroep. En dit kan al door te adverteren met een relatief laag bedrag. Zo kan je je specificeren op een bepaalde omgeving, zoals Amsterdam of Den Haag, als jouw doelgroep zich daar bevindt. Of kan je je op pas geworden moeders richten. De combinaties en mogelijkheden zijn eindeloos.

Wij helpen jou graag met adverteren op Facebook en/of Instagram zodat jij kan groeien met jouw bedrijf en meer omzet kan krijgen!

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.