Advertentieaccount instellen

Hoe stel je een Facebook advertentieaccount in?

door | Adverteren, Social media | 0 Reacties

Voordat je gaat starten met adverteren moet je eerst je advertentieaccount goed instellen. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat je:

  1. Nog niet kan starten met adverteren;
  2. Je advertentieaccount geblokkeerd word.

En dat willen we natuurlijk niet. Geen zorgen, je advertentieaccount wordt niet heel snel geblokkeerd. Facebook wilt gewoon zeker weten dat je een veilige gebruiker bent van het platform en dat je bedoelingen ook goed zijn. Daarom lees je hieronder goed wat je moet doen om je advertentieaccount in te stellen.

Hoe stel je het advertentieaccount in?

Ga naar business.facebook.com en klik links onderin op het tandwieltje, instellingen. Daar klik je op instellingen advertentieaccount. Je wordt nu doorgestuurd naar een nieuw tablad.

Als eerst ga je je betalingsinstellingen openen. Als je namelijk geen betalingsmethode hebt ingevuld maar je wilt wel beginnen met adverteren is FB bang dat je niet gaat betalen. Daarom moet je dit al ingesteld hebben voordat je überhaupt gaat beginnen met adverteren. Zo weet FB zeker dat je betaald wanneer dit nodig is.

Vervolgens ga je naar bedrijfsinstellingen. Hier kom je door op het menu linksboven te klikken. Hier checken wij altijd een paar dingen:

In het menu aan de linker kant onder accounts zie je advertentieaccounts staan. Staat jouw advertentieaccount hier nog niet tussen? Klik dan op toevoegen en volg de stappen. Staat je advertentieaccount er wel tussen? Klik er dan op. Nu zie je de opties: mensen toevoegen, partners toewijzen en verbonden middelen. Klik op mensen toevoegen en voeg jezelf toe. Dit doe je door het rondje achter je naam aan te vinken en alle schuifjes naar rechts te schuiven.

Daarna klik je op pagina’s (ook in het menu aan de linkerkant onder accounts). Staat jouw pagina er nog niet tussen? Voeg die dan toe. Klik op je pagina en dan op mensen toevoegen. Hierbij selecteer je weer jezelf en zet je alle schuifjes naar rechts.

Via het menu linksboven (de puntjes) gaan we naar gebeurtenisbeheer. Hier gaan we een pixel aanmaken. Klik op het groene plusje gegevensbronnen koppelen en kies hier voor Web. Volg de stappen.

Dan gaan we via hetzelfde menu weer terug naar bedrijfsinstellingen. In het linkermenu onder gegevensbronnen gaan we naar het kopje pixels. Als het goed is staat jouw pixel hier nu tussen.

Vervolgens check je onder gebruikers het kopje personen. Daar sta jij als persoon. Zo niet, klik dan weer op toevoegen en volg de stappen. Klik op je naam en klik op middelen toevoegen. Voeg je pagina, advertentieaccount en pixel toe. En zet alle schuifjes weer naar rechts.

Tot slot scrol je in hetzelfde menu helemaal naar beneden naar het kopje bedrijfsgegevens. Hier vul je alle gegevens in als die nog niet zijn ingevuld. Let op dat je adres hier moet overeenkomen met het adres die je bij de betalingsinstellingen hebt ingevuld. Je adres is niet openbaar zichtbaar, deze gegevens heeft Facebook nodig voor de facturering bijvoorbeeld. Onderin bij het kopje mijn gegevens vul je je naam en e-mailadres is. Vergeet ook niet om je e-mailadres te verifiëren! Ik raad je aan om ook hier de tweestapsverificatie in te stellen. Dit vermindert de kans dat je gehackt wordt.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Dan kijken wij of we je verder kunnen helpen.

LAAT ONS JE HELPEN

Adverteren op social media kan heel effectief zijn, mits je het goed inzet! Je kan namelijk heel goed jouw ideale klant bereiken door het instellen van de juiste doelgroep. En dit kan al door te adverteren met een relatief laag bedrag. Zo kan je je specificeren op een bepaalde omgeving, zoals Amsterdam of Den Haag, als jouw doelgroep zich daar bevindt. Of kan je je op pas geworden moeders richten. De combinaties en mogelijkheden zijn eindeloos.

Wij helpen jou graag met adverteren op Facebook en/of Instagram zodat jij kan groeien met jouw bedrijf en meer omzet kan krijgen!

Wil jij jouw social media helemaal uitbesteden, zodat je daar geen tijd meer aan kwijt bent? Check dan onze pagina social media beheer.

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.