Online marketing voor mkb-bedrijven

Online marketing voor MKB-bedrijven

door | Tips | 0 Reacties

Online marketing is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Ook voor MKB-bedrijven is het heel belangrijk, want hoe groot je bedrijf ook is, online marketing is altijd handig om in te zetten. Zo vergroot je bijvoorbeeld je naamsbekendheid, genereer je leads en ben je zichtbaar voor je doelgroep.

Wat is online marketing nou precies?

Online marketing houdt in dat je je product of dienst kan aanbieden via het internet. Nieuwe klanten leren door online marketing jouw product of dienst kennen en dat kan ervoor zorgen dat je meer verkoopt. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan het uitvoeren van online marketing.

Wat kan online marketing voor MKB-bedrijven doen?

Online marketing is onmisbaar geworden voor MKB-bedrijven. Als je potentiële klanten opzoek zijn naar jouw bedrijf, is het belangrijk dat je online vindbaar bent. Onder andere door social media kanalen, om zo nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te binden aan je bedrijf. Met behulp van online marketing kan je ervoor zorgen dat je voorloopt op je concurrenten en een grotere naamsbekendheid opbouwt. Je kan online marketing inzetten door middel van social media ads, organisch zichtbaar zijn en bijvoorbeeld lead magnets.

Wat is het voordeel van online marketing uitbesteden voor MKB-bedrijven?

Als eerst natuurlijk de kennis waarover marketing bedrijven beschikken. Zij zijn tenslotte gespecialiseerd in online marketing. Door veel ervaring in het werkveld zijn er geen geheimen meer en dat scheelt veel tijd. Het is daarom ook goedkoper om een marketing bedrijf in te huren, zij zijn sneller met het in elkaar zetten van een rapport en weten ook waar je het best de winst kan behalen. En we weten allemaal, tijd is geld ;).

Het vooroordeel wat mensen vaak hebben is dat een marketing bedrijf onpersoonlijk is en doordat ze veel verschillende diensten aanbieden misschien niet specialistisch genoeg. Bij LVH Marketing staan we voor persoonlijk en specialistisch. Wij willen namelijk dat jij de beste hulp krijgt en de beste resultaten behaalt. Dat is niet alleen voor jouw fijn, maar ook voor ons want dan zal de samenwerking veel positiever verlopen.

Wat kan social media marketing voor MKB-bedrijven betekenen?

Onder social media marketing valt het beheer van social media kanalen en adverteren via social media. Social media organisch inzetten is heel belangrijk. Ten eerste kan je daarmee je naamsbekendheid vergroten, ook kan je een persoonlijk kijkje achter de schermen geven. Zo straal je meer vertrouwen uit en kan je een band opbouwen met je volgers en (potentiële) klanten. En zo vergroot je ook de kans op meer conversie.

Social media advertenties kunnen ook heel veel bijdragen aan groei voor MKB-bedrijven. Om je specifiek te richten op je doelgroep is social media advertising een uitkomst. Je kan via social media advertenties goed een specifieke doelgroep bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld via Facebook honderden verschillende interesses instellen en de demografische gegevens van de doelgroep. Daarnaast meet Facebook de data die jij verzamelt en wordt op die manier steeds slimmer m.b.t. het bereiken van jouw ideale doelgroep.

Heb jij hier wat aan gehad? Hopelijk wel! Online marketing kan jouw bedrijf helpen groeien. Als je nog vragen hebt kan je ons altijd een mailtje sturen kim@wordtgefikst.nl.

Neem gerust contact met mij op!

Ik beantwoord al jouw (social media) marketingvragen.

Lisa van Heusden
Social media marketing specialist
lisa@wordtgefikst.nl

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.