Onze 5 favoriete Instagram hacks

Onze 5 favoriete Instagram hacks

door | Social media, Tips | 0 Reacties

Instagram breid zich steeds meer uit en er worden regelmatig handige tools toegevoegd die je misschien niet gelijk door hebt. Allemaal om Instagram voor jou wat makkelijker te maken. Wij geven jou 5 handige Instagram hacks die nog eens van pas kunnen komen!

1: Maak opgeslagen antwoorden voor veelgestelde DM vragen

Als bedrijf kom je vaak dezelfde DM’s tegen, zoals “Wanneer is dit item weer leverbaar?”. Deze vragen beantwoord je vaak vrijwel hetzelfde. Telkens weer opnieuw typen kost tijd en hier heeft Instagram wat voor bedacht. Je kan antwoorden opslaan die je snel kan sturen als antwoord op veelgestelde vragen. Dit is hoe je dat doet:

  1. Ga naar je profiel en klik op de 3 lijntjes rechts bovenin.
  2. Klik op ‘instellingen’, klik op ‘bedrijf’ en dan op ‘opgeslagen antwoorden’.
  3. Selecteer + en stel een sneltoets en chatbericht in.
  4. Klik op ‘opslaan’.
  5. Voila! Wanneer je je automatische antwoord wil geven, hoef je alleen de sneltoets in te typen en op het blauwe chaticoontje te klikken.

2: Plan je content van tevoren in

Word jij ook moe van dagelijks foto’s uitkiezen en daarbij spontaan een goede caption te typen? Er zijn een aantal handige tools waarmee je je content kan klaarmaken (beeld + caption) en kan inplannen. Onze favoriet is Later. Daarin kan je je complete feed en stories inplannen zodat je daar niet meer naar hoeft om te kijken. Je hoeft niet eens online te zijn om de feed te posten, dit kan je zelfs automatisch laten doen als je een zakelijk profiel hebt.

3: Verander de achtergrondkleur van je story

Wist je dat je de achtergrondkleur van de story heel eenvoudig kan veranderen? Het enige wat je moet doen is een kleur selecteren van het kleurenpallet en je vinger op de achtergrond houden voor 3 seconden. De achtergrondkleur verandert dan in de geselecteerde kleur, handig! Bij de markeerstift of neon pen wordt de achtergrond egaal en bij de liner pen licht doorschijnend. Weet je niet welke kleur je moet kiezen? Als je een foto of video in de story plakt en je vinger 3 seconden op de achtergrond houdt, dan past de achtergrondkleur zich aan aan de foto of video.

4: Maak boomerangs van live foto’s

Je kan heel makkelijk een live foto veranderen in een boomerang. Dit doe je door de gewenste live foto in de story toe te voegen, en deze een paar seconden in te drukken. De foto veranderd vanzelf in een leuke boomerang!

5: Krijg een volledig kleurenpallet in de stories

Instagram geeft je een aantal standaard kleuren die je kan gebruiken voor je story. Grote kans dat de kleur die je wil hier niet bij zit. Gelukkig heeft Instagram ook een volledig kleurenpallet, alleen die hebben ze een beetje verstopt. Het enige wat je hoeft te doen is op het kwastje te klikken en deze ingedrukt te houden. Nu krijg je toegang tot alle kleuren in de stories! Je kan ook heel gemakkelijk je huisstijlkleuren selecteren zonder deze eerst te hoeven zoeken in het kleurenpallet. Plaats daarvoor een foto met de gewenste kleuren te plaatsen in je story. Daarna hoef je alleen op het pipetje te klikken en deze op de gewenste kleur te houden.

Wil jij jouw social media helemaal uitbesteden, zodat je daar geen tijd meer aan kwijt bent? Check dan onze pagina social media beheer.

Neem gerust contact met mij op!

Ik beantwoord al jouw (social media) marketingvragen.

Lisa van Heusden

Social media marketing specialist

lisa@wordtgefikst.nl

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.