DE oplossing voor je openstaande vacatures in de horeca

DE oplossing voor je openstaande vacature in de horeca

door | Adverteren, Tips | 0 Reacties

Kampt jouw horeca bedrijf momenteel met een personeelstekort? Of heb je openstaande vacatures? In dit artikel ga ik je vertellen HOE je een vacature snel en goed opgevuld krijgt!

Wist je dat je kan adverteren op social media met jouw vacature?

Je bent zeker niet de enige als het gaat om een openstaande vacature die je maar niet opgevuld krijgt. Bijna elk restaurant heeft een briefje op het raam of een bord buiten met ‘personeel gezocht’. En ik ga jou vertellen dat het ook anders kan door zelf hier actief mee aan de slag te gaan.

Vacature marketing

Voor een klein bedrag per dag kan je jouw vacature promoten op social media EN daarmee ook nog eens de juiste doelgroep bereiken. Nog een ander voordeel is dat je ook mensen bereikt met werkervaring die misschien niet perse op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar door het zien van jouw vacature misschien wel een switch willen maken.

De juiste mensen vinden

De target mogelijkheden zijn bij social media ads heel uitgebreid. Hierdoor kun je jouw vacature bij de ideale doelgroep laten zien. Zo kan je een advertentie richten op:

  • Mensen in een bepaalde regio;
  • Mensen met bepaalde interesses;
  • Mensen die bij bepaalde werkgevers werken;
  • Mensen met bepaalde functies;
  • Mensen met een bepaald opleidingsniveau.

Stel je eens voor: Met het bord wat je buiten hebt staan of het briefje op de deur bereik je iedereen die jouw restaurant bezoekt, jong, oud, toeristen. Bij advertenties kan je dit zelf heel specifiek instellen. Je kan de leeftijd instellen, bijvoorbeeld 18 t/ 25 jaar, de locatie van jouw restaurant met een straal van 5km eromheen en ga zo nog maar even door. Zo bereik je precies de groep die ook goed zullen aansluiten bij jouw vacature!

Nog een ander GROOT voordeel:

Je bent waarschijnlijk een van de weinige in jouw branche die dit al inzet. Ik zie het nog zo weinig dat horeca ondernemingen advertenties inzetten voor het zoeken van personeel. Dus er is veel minder concurrentie dan via Jobboards en je vist niet in dezelfde vijver.

Voor restaurant de Blaauwe Kamer in Wageningen hebben we dit bij LVH Marketing al ingezet. We hebben met 4 verschillende vacatures geadverteerd en dit waren de resultaten:

Vacature marketing advertenties resultaten

Zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven zijn de vacatures vaak bekeken/bezocht. Onder het kopje resultaten staat hoevaak iemand vanuit de advertentie heeft doorgeklikt naar de pagina op de website waar de vacature te vinden was. Onder het kopje bereik kun je zien hoeveel mensen de advertentie bereikt heeft. Dus ook als iemand niet doorklikt naar de vacature maar wel de advertentie te zien krijgt bereik je hier veel mensen mee. Mensen die binnen hun eigen netwerk kunnen wijzen op de openstaande vacature bij jouw bedrijf. Het kopje ‘kosten per resultaat’ laat zien hoeveel er betaald is per klik op een link, per klik naar de vacature. Zoals je ziet kan je al op een goedkope manier dit inzetten.

Binnen een korte periode heeft de Blaauwe Kamer hun vacatures weten op te vullen met goed personeel!

Maar HOE adverteer je met een vacature?

Stap 1. Zorg voor een pagina op je eigen website waarop je de vacature kan plaatsen. Zorg ervoor dat het een overzichtelijke tekst is met bullet points en vergeet de call to action op het einde niet: ‘Solliciteer direct!’. Maak het aantrekkelijk en vergeet ook zeker niet de voorwaarden en voordelen te benoemen van het werken bij jouw horeca onderneming.

Stap 2. Zorg voor goed beeldmateriaal waardoor mensen meteen een beeld krijgen bij de werkplek waarvoor de vacature is.

Stap 3. Schrijf een pakkende advertentietekst. Hier lees je tips over waar een goede advertentie aan moet voldoen. Zorg er in ieder geval dat de eerste zin triggert waardoor mensen verder willen lezen en dat er een duidelijke call to action is zodat mensen doorklikken naar de gehele vacature op de website.

Stap 4. Maak een campagne aan via het advertentiebeheer en adverteren maar!

Heb je vragen over adverteren met vacatures op social media? Mail naar lisa@wordtgefikst.nl of neem hieronder vrijblijvend contact op.

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.