Overwin verkoop angst

Overwin verkoop angst

door | Tips | 0 Reacties

Verkoop angst wat moet je ermee?

Verkoop angst is een veelvoorkomend probleem waar veel ondernemers mee worstelen. Zeker in het begin van hun carrière. Het kan zijn dat je onzeker bent over je eigen vaardigheden, bang bent om afgewezen te worden of dat je je gewoon ongemakkelijk voelt bij het idee van verkopen. Maar geen zorgen, er zijn manieren om deze verkoop angst te overwinnen.

 

 Hieronder een aantal tips:

1. Verander je mindset, kracht van de geest, geloof in jezelf: Alles wat je aandacht geeft groeit. Probeer in plaats van negatieve gedachte, positieve gedachte toe te laten. Zie het niet als iets engs of opdringerigs. Jij hebt een product en/of dienst waar je in gelooft en wilt mensen graag de voordelen hiervan laten ervaren.

2. Bereid je goed voor: kennis is macht. Ken je product en/of dienst door en door en weet goed de voordelen te benoemen. Zorg dat je je goed voorbereid voordat je met potentiële klanten praat. Bedenk mogelijke vragen van klanten en bedenk hier ook meteen het antwoord op. Door je goed voor te bereiden vergroot je je zelfvertrouwen en kun je beter inspelen op onverwachte situaties.

3. Oefen: neem de tijd om te oefenen. Vraag een collega om een rollenspel met je te oefenen. En behandel hierbij meerdere scenario’s.

4. Luister goed naar je klant: verkopen is niet alleen maar praten. Luisteren is key. Luister goed naar je klant, vat samen wat er gezegd wordt en jij komt uiteindelijk met de oplossing voor hun probleem. Hiermee haal je ook de druk van het verkopen af en ben je je klant meer aan het helpen. 

5. Neem kleine stappen: als de angst om te verkopen zo overweldigend is begin dan met verkopen aan vrienden en familieleden. Wanneer dit comfortabel voelt kan je je comfort zone verbreden en gaan verkopen aan vreemde.

6. Bij een nee begint de verkoop pas: laat je niet afschrikken door afwijzing. Onthoudt dat niemand ’s ochtends op staat en zich bedenkt ’s middags jouw product en/of dienst te gaan kopen. Iedereen zegt in eerste instantie nee. Aan jouw om deze nee met de juiste sales techieken en pitch om te turnen naar een ja.

7. Voeg de kracht van waarde toe aan je pitch: praat over de waarde die jouw product en/of dienst toevoegt, niet het product zelf. Als je cadeau papier verkoopt, ‘verkoop’ dan geen cadeau papier. Verkoop kerst. De mooiste tijd van het jaar, de lach op het gezicht van je kinderen als je ze hun door jouw mooi ingepakte cadeau uit ziet pakken. Vertel een verhaal, en niet alleen maar hoe goed je product is. Als je waarde kan verkopen, kan je alles verkopen! 

 

Onthoud dat verkoop angst heel normaal is en dat het tijd kost om dit te overwinnen. Met oefening en de juiste mindset kun je je verkoop angst overwinnen. Geef jezelf tijd en onthoud 1 ding: Je klant heeft geen idee wat je komt vertellen dus wat dat betreft kan je nooit wat verkeerds zeggen. 

 

Heel veel succes met je komende sales!

 

 

Neem gerust contact met ons op!

Wij beantwoorden al jouw sales en marketingvragen.

Sophie Nieuwenhoven

fikser & projectmanager

info@wordtgefikst.nl

 

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.