Het valt ons de laatste tijd erg op dat veel bedrijven nog geen huisstijl hebben. Ook al is dit steeds belangrijker aan het worden, maar waarom eigenlijk? In deze blog hebben wij een paar redenen neergezet waarom een huisstijl zo belangrijk is.

Herkenbaarheid

Als bedrijf is het heel belangrijk om een huisstijl te hebben. Je zorgt zo voor herkenbaarheid. Zo zijn de kleuren enorm belangrijk. IKEA staat bijvoorbeeld bekend om hun geel met blauwe kleur en Coca Cola om wit met rood. Ook is het lettertype belangrijk, zo moet je letten op de leesbaarheid en of de letters niet TE uitgesproken zijn. Het logo is misschien wel het meest noodzakelijke om te gebruiken als bedrijf. Een logo is namelijk het gezicht van het bedrijf en daardoor kan je de klanten aantrekken of wegduwen.

Verzorgde uitstraling

Een huisstijl zorgt ook voor een verzorgde uitstraling. Door je website en socials in de huisstijl te zetten zorg je voor een net geheel. Ook is het tegenwoordig belangrijk om op social media een nette “feed” te hebben, door gebruik te maken van je eigen kleuren ziet je feed er netjes uit en zal je sneller resultaten behalen met jouw social media.

Dit betekent overigens niet dat alles perfect op elkaar moet aansluiten. Zolang de foto’s maar van goede kwaliteit zijn en een herkenbare stijl hebben.

Onderscheid je van de concurrent

Door een bepaalde samenstelling van kleuren te gebruiken onderscheid je jezelf van concurrenten. Bij jouw bedrijf kies je namelijk voor een aantal kleuren als huisstijl. Zo kunnen mensen jouw bedrijf herkennen aan die combinatie van kleuren. Wist je trouwens dat er ook zoiets bestaat als kleurenpsychologie? Ook zijn er enorm veel bedrijven die dit niet hebben, hierdoor spring jij eruit en zullen mensen jouw bedrijf in gedachte houden.

Professionele uitstraling

En natuurlijk last but not least zorgt een huisstijl voor een professionele uitstraling. Je bent betrouwbaarder en daardoor zullen mensen eerder zaken met jou doen dan met een bedrijf zonder huisstijl.

Het hebben van een huisstijl brengt dus veel voordelen met zich mee voor jouw bedrijf! Wil jij ook gebruik maken van een huisstijl? Of loop je ergens tegenaan? Laat het ons weten via lisa@wordtgefikst.nl

Wil jij jouw social media helemaal uitbesteden, zodat je daar geen tijd meer aan kwijt bent? Check dan onze pagina social media beheer.

    Neem gerust contact met mij op!

    Ik beantwoord al jouw (social media) marketingvragen.

    Lisa van Heusden

    Social media marketing specialist

    lisa@wordtgefikst.nl