waarom adverteren op google

Waarom zou je moeten adverteren op Google?

door | Adverteren | 0 Reacties

Hey, heb je gehoord van onze nieuwe dienst? Adverteren op Google!

Je bedrijf moet opvallen op het internet, en met Google-advertenties kan dat gemakkelijk. Met adverteren op Google kan je jouw bedrijf laten zien aan de juiste mensen, op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

Pull-marketing versus push marketing

Adverteren op Google wordt ook wel pull-marketing genoemd. Mensen zijn namelijk al op zoek naar jouw product of dienst en krijgen daarvoor verschillende suggesties vanuit Google. Met een Google advertentie kan je daardoor bedrijven of particulieren sneller naar binnenhalen, want je valt meer op. Je ’trekt’ ze naar binnen, pull-marketing.

Google-advertenties kunnen worden getoond op verschillende plaatsen, zoals Google-zoekresultaten, Google Maps en andere websites binnen het Google-netwerk. En je kan jouw advertenties helemaal op maat maken om jouw doelgroep te bereiken op basis van hun interesses, zoekopdrachten en meer.

Waarom zou je moeten adverteren op Google?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf zou moeten adverteren op Google:

  1. Zichtbaarheid: Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Door te adverteren op Google, kan jouw bedrijf worden getoond aan potentiële klanten wanneer zij zoeken naar gerelateerde zoekwoorden. Dit vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf en kan leiden tot meer verkeer naar jouw website.
  2. Gerichte advertenties: Met Google Ads kun je jouw advertenties gericht tonen aan specifieke doelgroepen op basis van locatie, leeftijd, geslacht, interesses en zoekopdrachten. Hierdoor wordt jouw advertentie getoond aan mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, waardoor de kans op conversie groter wordt.
  3. Budget controle: Met Google Ads heb je volledige controle over het budget dat je besteedt aan advertenties. Je kunt zelf instellen hoeveel je per klik, per dag of per maand wilt uitgeven. Hierdoor kun je jouw advertentiecampagne afstemmen op jouw budget en voorkom je dat je teveel uitgeeft.
  4. Meetbaarheid: Met Google Ads kun je nauwkeurig meten hoe jouw advertenties presteren. Je kunt zien hoeveel mensen op jouw advertenties klikken, hoeveel conversies er plaatsvinden en welke zoekwoorden het meest effectief zijn. Hierdoor kun je jouw advertentiecampagne continu optimaliseren en verbeteren.
  5. Concurrentievoordeel: Adverteren op Google kan jouw bedrijf een concurrentievoordeel geven ten opzichte van concurrenten die niet adverteren. Door te adverteren op Google kun je jouw merk op de kaart zetten, meer verkeer naar jouw website leiden en jouw verkoop verbeteren.

Ons team van marketingexperts zorgt voor alles, van het opzetten van je account tot het optimaliseren van je advertenties. We geven je ook regelmatig rapportages over de prestaties van je campagne, zodat je altijd op de hoogte bent en weet hoe je de beste resultaten kan behalen.

Met adverteren op Google kan je de bekendheid van je merk vergroten, meer verkeer naar je website leiden en je verkoop verhogen. Wij helpen je om je bedrijf de aandacht te geven die het verdient en om je doelen te bereiken.

Benieuwd naar hoe wij je kunnen helpen met adverteren op Google? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over!

Neem gerust contact met mij op!

Ik beantwoord al jouw (social media) marketingvragen.

Lisa van Heusden

Projectmanager

lisa@wordtgefikst.nl

Quick Fiks nodig?

Met de Quick Fiks kun je ervaren hoe is het is 2 uur lang een partner te hebben klaarstaan om het werk voor je te verlichten. Gun jezelf die broodnodige ademruimte.